Binnen no-time staat deze cheesecake op tafel!
Soms wil je dolgraag wat lekkers bakken, maar kun je je er niet toezetten om naar de winkel te gaan om ingrediënten aan te schaffen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want de kans is groot dat je alle ingrediënten voor dit recept al in huis hebt!
Het recept voor deze Japanse cheesecake bestaat dan ook uit slechts 3 ingrediënten. Dus duik de keuken in en sla aan het bakken.
Wat heb je nodig?
- 3 eieren
- 120 gram witte chocolade
- 120 gram roomkaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten tot het piekt. Je kunt zien dat de eiwitten dik genoeg zijn, wanneer je de kom op z’n kop kunt houden en er niks uitvalt.
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Voeg de roomkaas aan de chocolade toe wanneer deze helemaal is gesmolten. Roer dit met een garde tot een geheel. Voeg daarna de eidooiers toe en klop dit opnieuw tot een geheel.
- Schep een deel van de geklopte eiwitten toe aan het beslag en roer dit tot een glad beslag. Voeg de rest van de eiwitten in twee delen toe aan het mengsel.
- Voorzie een springvorm, met de doorsnede van 15 centimeter, van bakpapier en schenk daarna het beslag in de vorm.
- Plaats de springvorm op een bakpapier en schenk daarna wat warm water op de bakplaat.
- Bak de taart vervolgens op verschillende temperaturen. Zet de taart eerst 15 minuten op 170 graden in de oven. Bak de cheesecake daarna 15 minuten op 160 graden en laat de taart daarna 15 minuten nabakken. Haal de cheesecake vervolgens uit de oven en laat ‘m volledig afkoelen voordat je ‘m serveert.
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Ochikeron | Beeld: Videostill YouTube