Ingrediënten
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 2 theelepels zout
  • 1 pakje ham, in stukjes gesneden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Twee bosuitjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel melk
  • 130 gram meel
  • 4 geklopte eieren
  • 260 gram paneermeel
  • Olie, om te frituren
Sabine
30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 2 theelepels zout
  • 1 pakje ham, in stukjes gesneden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Twee bosuitjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel melk
  • 130 gram meel
  • 4 geklopte eieren
  • 260 gram paneermeel
  • Olie, om te frituren

Zelfs de laatste kruimel gaat op!

Aardappelkroketjes kennen we inmiddels wel. Hoewel dit hartige hapje al lekker is van zichzelf, is wat variatie natuurlijk nooit verkeerd. Stroop die mouwen maar vast op, want dit recept wíl je maken!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Breng water aan de kook en voeg de gesneden aardappelen hieraan toe. Kook tot de aardappelen zacht zijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de zout, ham, kaas, ui, peper en melk toe.
  • Roer dit tot het goed is vermengd.
  • Rol van je aardappelmengsel bolletjes van een paar centimeter.
  • Doe de bloem, eieren en paneermeel in aparte kommetjes.
  • Haal een aardappelbolletje door het bloem, dip het daarna in het ei en haal het daarna door het paneermeel. Doe dit met alle aardappelbolletjes.
  • Doe twee tot drie aardappelbolletjes in een frituurpan dat opgewarmd is tot 180 graden. Frituur dit tot het goudbruin is. Laat het daarna uitlekken op keukenpapier.

Heb je deze Japanse lekkernijen wel eens geprobeerd?

Bron: BuzzfeedBeeld: Videostill Tasty