Sabine

Wij gaan dit binnenkort ook proberen

Wat houden we van Jamie Oliver. Zonder dat we het aan ‘m vragen, schudt hij recepten uit zijn mouw die wij dolgraag willen maken (en nog liever willen eten). Onlangs kwam de tv-kok met nog zo’n receptje: scones. Hoewel een dergelijk recept voor het Britse hapje zo gevonden is, voegt Jamie er nog een ander verrassend ingrediënt aan toe: sinaasappelsap. Benieuwd hoe je scones à la Jamie maakt? Lees dan snel verder! 

Dit heb je nodig:

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • snufje zout
  • 3 theelepels suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • scheutje melk + beetje extra om in te smeren
  • 150 gram droog fruit
  • scheutje sinaasappelsap
  • clotted cream en jam om te serveren

Zo maak je het:

  • De het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg daar de boter, zout, suiker en bakpoeder aan toe. Kneed het geheel daarna kort.
  • Voeg daarna de melk en het fruit toe. Kneed opnieuw tot een samenhangend deeg ontstaat, maar kneed niet te lang. Het geeft niet wanneer het deeg nog een beetje kruimelig is.
  • Dek het deeg af en laat het een half uur in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bestuif een glad oppervlak met een beetje bloem. Rol daarna het deeg uit tot het 2 tot 3 centimeter dik is.
  • Gebruik ronde uitstekers om rondjes uit het deeg te steken. Leg de scones daarna op een bakplaat. Doe dit tot het deeg op is.
  • Smeer een beetje melk (boter kan ook) op de bovenkant van de scones en bak de scones daarna in 15 minuten goudbruin.
  • Laat de scones daarna 10 minuten afkoelen op een rooster.
  • Serveer de scones met clotted cream of mascarpone en jam.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver