Ingrediënten
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 600 gram chorizo of een andere worst, in plakjes gesneden
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, dragon, bruine suiker
  • 1/2 theelepel zwarte peper, zout, cayennepeper
  • 110 gram tomatensaus
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 285 gram rijst
  • 450 gram garnalen
  • Bosui naar smaak, fijngesneden
Christel
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 600 gram chorizo of een andere worst, in plakjes gesneden
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, dragon, bruine suiker
  • 1/2 theelepel zwarte peper, zout, cayennepeper
  • 110 gram tomatensaus
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 285 gram rijst
  • 450 gram garnalen
  • Bosui naar smaak, fijngesneden

Jammie Jambalaya!

Jambalaya! Het klinkt bijna als een kreet die je op een feestje zou kunnen horen. Het is echter een rijstgerecht dat van origine uit de zuidelijke staten van Amerika komt. Het is een heerlijk gerecht dat rijk is aan verschillende smaken, dankzij de hoeveelheid kruiden, en het maakt van je eten daadwerkelijk een feestje!

Heb jij dit weleens gemaakt?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je het gerecht?

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur en bak de chorizo of worst.
  • Schep de chorizo eruit en zet apart.
  • Doe de paprika, selderij, ui en knoflook in dezelfde pan en bak een paar minuten tot de groentes zacht zijn.
  • Voeg vervolgens alle kruiden en bruine suiker toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de tomatensaus, bouillon en chorizo toe en roer door. Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 15 minuten staan.
  • Voeg de rijst toe en roer opnieuw goed door. Doe de deksel weer op de pan en laat 10 minuten staan.
  • Doe de garnalen in de pan en doe de deksel opnieuw op de pan en laat het net zo lang op het vuur staan tot de garnalen gaar zijn.
  • Serveer de jambalaya met bosui.

Ook lekker: garnalen-fajita’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tatyanas Everyday Food | Beeld: Videostill YouTube