- Snijd het rundervlees in blokjes en meng het in een grote schaal met de bloem.
- Verhit een flinke klont boter in een stoofpan en bak het vlees rondom aan.
- Snijd de uien fijn en voeg toe aan het vlees.
- Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer erdoor. Blus af met de bouillon.
- Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1,5 uur stoven.
- Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes.
- Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven.
- Proef of de stoof goed op smaak is en of het rundervlees zacht is geworden.
- Maak ondertussen de aardappelpuree en snijd de appel in ringen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel de helft van de appelringen er over.
- Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over.
- Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel naar smaak.
- Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: appeltaart met Baileys, kaneel en karamel
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill