Het ziet er heel bijzonder uit
Een vin verroeren voor iets wat je misschien helemaal niet lekker vindt? Het klinkt niet heel aantrekkelijk, maar toch zou je deze boerenkool chocoladekoekjes eens moeten proberen. Het is een ware smaaksensatie en het is maar weinig werk. Binnen twintig minuten kun je van een koekje smullen.
Dit heb je nodig voor 10 kleine boerenkoolkoekjes:
- 130 gram havermoutmeel*
- halve theelepel baking soda
- snufje zout
- 100 gram suiker
- 60 gram chocolate chips
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels plantaardige olie
- halve theelepel vanille-extract
- 75 – 100 gram boerenkool, zonder stengels (des te meer boerenkool, des te groener het koekje)
*Havermoutmeel kan zelf gemaakt worden door de havervlokken in een keukenmachine fijn te malen.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe het meel in een kom en voeg de baking soda, zout, suiker en chocolate chips toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Snijd de boerenkool zo fijn mogelijk.
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en kneed het deeg. Willen de ingrediënten niet zo goed met elkaar vermengen? Voeg dan nog 1 eetlepel melk toe.
- Maak daarna tien gelijke bolletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
- Bak de boerenkoolkoekjes in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Spoon University | Beeld: Videostill