Een lekker soepje gaat er in de winter altijd wel in
Hier op de Kookfans-redactie lopen een paar ware knoflookmonsters rond. Echt, je kunt ons er ‘s nachts voor wakker maken. Het liefst voorzien we ieder maaltje van een paar flinke tenen. Staat er in een recept dat je twee tenen knoflook moet gebruiken? Dan voegen wij er standaard twee extra toe. Omdat onze collega’s het waarschijnlijk niet erg op prijs stellen als we iedere dag knoflook eten, proberen we ons zo veel mogelijk in te houden. Maar toen we dit recept voor een Italiaanse knoflooksoep tegenkwamen, zwichtten we toch meteen. Ben jij ook gek op knoflook? Dan moet je dit recept zeker eens proberen.
Zo maak je de Italiaanse knoflooksoep:
- Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes. Ontvel de knoflook en hak fijn. Was de prei en hak in kleine stukjes. Zet alles apart.
- Zet een grote pan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie hierin. Voeg de uien, prei en gedroogde tijm toe. Laat bakken, maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Voeg de knoflook toe en draai het vuur laag. Laat nog 15 minuten rustig sudderen.
- Schil intussen de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan, samen met de kippenbouillon en breng op smaak met zout en peper. Laat 25-30 minuten pruttelen.
- Voeg de slagroom toe en meng goed. Giet vervolgens alles in een blender, of gebruik een staafmixer om een gladde soep te maken.
- Maak de croutons: snijd een plakje brood in blokjes en bak deze in olijfolie op laag vuur. Hoe langzamer je de croutons bakt, hoe knapperiger ze blijven in de soep.
- Serveer de knoflooksoep met de croutons en eventueel wat verse peterselie.
- Buon appetito!
Lees ook: Recept: Hongaarse goulashsoep met rundvlees
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill