Deze hartige taart kan elke keukenklus nog in elkaar flansen
Een hartige taart of quiche: het lijkt vaak een ingewikkeld gerecht. Want hoe krijg je die bodem krokant? En wat gooi je er in hemelsnaam door? Geen reden voor paniek, want vandaag maken we een Italiaanse hartige taart die zelfs de grootste keukenkluns nog in elkaar kan flansen. Eet ‘m als lunch of diner met een salade of snij de taart in puntjes voor een verjaardag.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de Italiaanse hartige taart:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van ø 24 cm in met boter.
- Leg de plakjes deeg op het aanrecht en laat dit voor ±10 minuten ontdooien.
- Kluts de eieren in een kom. Voeg vervolgens de gerookte kip, mozzarella, peper, het zout, de oregano en chilivlokken toe. Let op: wees niet te zuinig om de taart goed op smaak te brengen.
- Kook de bevroren doperwten 3 minuten in een pan met kokend water. Giet vervolgens goed af en schep door het eiermengsel.
- Bedek de springvorm met de plakjes deeg. Schep vervolgens het paneermeel over de bodem van de springvorm.
- Verdeel de cherrytomaten over de bodem van de taart. Giet vervolgens het eiermengsel hier overheen.
- Top de taart af met wat geraspte kaas en plaats ‘m helemaal onderin de oven, zodat de bodem goed gaar wordt. Bak ±40 minuten.
- Genieten maar!
Ook lekker: Griekse pastasalade met tonijn
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans redactie