Een heerlijke Italiaanse variant op de Hollandse appeltaart!
Als we mogen kiezen voor iets lekkers bij de koffie, dan kiezen we in de meeste gevallen toch voor een lekkere punt appeltaart. Soms willen we echter wel een variatie op de Hollandse appeltaart van oma, en deze Italiaanse versie is dan ideaal!
Dit heb je nodig:
- 500 gram stevige appelen (Elstar of Rubens)
- 150 gram amaretti
- 1 glas Disaronno
- 200 gram boter
- 175 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- mespuntje zout
- 4 eieren
- 220 gram zelfrijzend bakmeel
- rasp van 1/2 citroen
- springvorm 26 of 28 cm
- bakpapier
- mixer of keukenmachine
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand van de vorm in met een beetje boter.
- Verkruimel twee eetlepels amaretti en strooi de kruimels over de rand van de springvorm.
- Klop in een beslagkom de boter samen met de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen. Mix ook het zout en het zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje door het beslag.
- Schep een dunne laag van het deeg op de bodem van de springvorm. Doe de Disaronno in een kom of een diep bord en doop de koekjes één voor één in de drank.
- Bekleed de deegbodem met de koekjes. Roer de appelschijfjes door het overgebleven deeg heen en giet dit in de bakvorm.
- Verdeel dan de overgebleven koekjes over de taart heen en plaats deze 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen in de vorm en haal dan voorzichtig uit de springvorm. Laat op een rek verder afkoelen. Serveer met een lekkere dot slagroom!
Lees ook: Deze Franse variant op de Hollandse appeltaart moet je echt proberen!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Cookaround