Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram boerenkool
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 1 oranje paprika
  • 200 gram shoarmareepjes
  • 4 eetlepel knoflooksaus

De bereidingswijze van deze boerenkool is vrijwel hetzelfde als je gewend bent maar door de toevoeging van wat andere producten maak je een heerlijke variatie!

Begin met het schillen van de aardappelen, als je ze geschild hebt snijd je ze in blokjes en kook je ze samen met de boerenkool in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg een beetje zout toe aan het kookwater. Bak de shoarmareepjes in een koekenpan in een paar minuten bruin. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en bak deze nog 2 minuten mee. Giet de aardappelen en de kool af en bewaar een kopje van het kookvocht. Pureer de boerenkool en aardappelen samen met het kopje kookwater tot een smeuïge massa en voeg hierna de shoarma en knoflooksaus toe. Breng op smaak met peper en zout! Eet smakelijk 🙂


Pagina 2/2

Beeld: Pexels