Sabine

Cheesecake, karamel en appelkruimel in één taart!

Wil je karameltaart, appelkruimelgebak, of ga je toch liever voor een cheesecake? Dit zijn de lastige vragen in het leven. Hoe zou je het vinden als we je vertellen dat je dus helemaal niet hoeft te kiezen uit een van de bovenstaande gebakjes? Je combineert ze namelijk heel makkelijk tot één fantastisch lekkere taart!

Karamel-appelkruimel cheesecake. Het is een hele mond vol, maar dat wil je in dit geval ook! Het taartje is een combinatie van de al zo lekkere taarten en daarom kun je de plank niet misslaan met dit verrukkelijke stukje hemel. Want echt, dat is het!

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 170 gram geplette digestive koekjes
  • 60 gram bruine suiker
  • 40 gram boter

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 450 gram roomkaas
  • 45 gram bruine suiker
  • 45 gram witte suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 groene appels, geschild en in dunne plakjes gesneden

Dit heb je nodig voor de topping:

  • 20 gram havermout
  • 30 gram bloem
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram boter
  • Karamelsaus (optioneel)

Lees op de volgende pagina hoe je het klaarmaakt.


Pagina 1/2

Zo maak je het:

  • Smelt de boter en voeg dit daarna samen met de geplette koekjes en de bruine suiker. Roer dit goed en verdeel het mengsel daarna over een ingevet bakblik. Druk dit goed aan. Zet het bakblik daarna 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Doe de roomkaas in een andere bak samen met de bruine suiker, witte suiker, maizena, kaneel en de vanille-extract. Roer dit tot het een geheel is.
  • Pak daarna een andere kom en doe hier de havermout in samen met de bruine suiker, het kaneel en de boter. Roer dit goed door.
  • Verdeel daarna de roomkaas over de bodem van je taart. Schil ondertussen drie groene appels en snijd deze daarna in dunne reepjes. Verdeel deze dunne reepjes gelijkmatig over de rookaas. Spreid daarna het havermoutmengsel over de appelplakjes uit.
  • Zet je taart daarna 30 minuten in de oven op 180 graden. En voilà: je karamel appelkruimel cheesecake is klaar. Eventueel kun je er nog karamelsaus overheen gieten.

Bron: Tasty. Beeld: Videostill Tasty

 


Pagina 2/2