Én het is supermakkelijk om te maken
Keukenklunzen opgelet, dit recept is voor jullie! Sta je soms uren in de keuken te zwoegen maar weet je het recept nog te verprutsen? Dan hebben we hier een gerechtje dat ook makkelijk te bereiden is voor mensen die twee linkerhanden hebben in de keuken: een romig preigerecht. Het gerechtje is makkelijk om te maken én je scoort ermee bij je familie.
Dit heb je nodig:
- 4 grote preien
- 30 gram boter
- 240 milliliter kippenbouillon (groentebouillon kan ook)
- 240 milliliter kookroom
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- snufje cayennepeper
- 3 druppels citroensap
Zo maak je het:
- Snijd de preien in ringen (alleen het witte deel).
- Doe de boter in een koekenpan en voeg de prei toe zodra de boter is gesmolten.
- Voeg de bouillon toe zodra de prei wat geslonken is en zet het vuur hoog. Roer regelmatig en blijf dit doen tot de helft van de bouillon is verdampt.
- Voeg daarna de room, zout en peper toe. Laat dit op het vuur staan tot de room is ingekookt.
- Voeg als laatst de cayennepeper en de citroensap toe. Roer goed en serveer daarna direct.
Lees ook: Lekker als avondeten: hartige geitenkaastaart met prei en spekjes!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Genius Kitchen | Beeld: Videostill YouTube Dinner Party Tonight