Sommige klassiekers vervelen nooit
Nieuwe manier van koken zijn leuk, maar soms vergeet je de klassieker door alle variaties. We gaan nu weer eens back to basic, zodat je weer eens kan genieten van de enige échte lasagne bolognese. Soms wil je gewoon even een lasagne met lekkere bechamelsaus, groenten en gehakt. Zoals het bedoeld is!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 500 gram gehakt
- bechamelsaus
- 250 gram lasagnevellen, verse
- 500 gram tomatenblokjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram wortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 paprika
- peper en zout
- een snuf tijm
- een snuf oregano
- 25 gram kaas, geraspt
- 2 bollen mozzarella
- olie, om in te vetten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ze beiden in een beetje olie in de pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
- Voeg vervolgens de wortel en paprika toe en roer de tomatenpuree en tomatenblokjes door het mengsel heen.
- Breng de saus op smaak met wat zout, peper, oregano, tijm en laat de saus nog even een paar minuten indikken.
- Vet de ovenschaal in met wat olie en verdeel een derde van de saus over de bodem. Leg hier lasagnevellen bovenop en schep vervolgens de helft van de bechamelsaus erover. Dek ook dat weer af met lasagnevellen.
- Schep daar dan weer een laag saus op en verdeel één bol mozzarella in plakjes hierover. Dek het geheel weer af met lasagnevellen en eindig met de andere mozzarella. Bestrooi de lasagne met wat geraspte kaas en bak ‘m in 45 minuten gaar en bruin.
Eet smakelijk!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: Pixabay