Een mosselrecept dat perfect past bij het herfstseizoen!
De ‘r’ zit weer in de maand en dat betekent dat het weer mosseltijd is! Dit seizoen kunnen we weer heerlijk genieten van deze delicatesse uit eigen zee. Nog een voordeel: op het moment zijn de mosseltjes bij meerdere supermarkten in de aanbieding! Snel een sprintje naar de winkel dus om dit heerlijke mosselrecept deze week nog te maken.
Een heerlijk herfstrecept van mosselen met spek, pompoen, koriander en bier.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 4 kilo (Zeeuwse) mosselen
- 500 ml bier van hoge gisting (bv. Trappist, Duvel, Delvaux)
- 100 gram gerookte spekjes
- 200 gram flespompoen in blokjes
- 200 gram boschampignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 klontje/20 gram gezouten boter
- 4 eetlepels peterselie
- 4 eetlepels koriander
- 4 stengels lente-ui
- een paar takjes tijm
- een halve citroen
- gemalen peper
Dit is hoe je het maakt:
- Spoel de mosselen af in koud water en haal de eventuele kapotte schelpen ertussenuit. Mocht je een paar schelpen hebben die open staan, sla deze dan een keer hard op het aanrecht. Hierdoor sluiten de mosselen uit zichzelf weer. De schelpen die alsnog open blijven staan kun je niet meer gebruiken voor dit gerecht.
- Snijd de ui en de flespompoen. Reinig de boschampignons.
- Verhit een wokpan met een een klontje gezouten boter en bak hier de spekjes in. Voeg later ui, knoflook, tijm, boschampignons, en pompoenblokjes hieraan toe.
- Doe de mosselen erbij in de wokpan.
- Schenk er een flinke scheut bier bij en een snufje peper. Meng alles goed door elkaar.
- Doe de deksel op de wokpan en stoom het geheel kort (+/- 4 minuten). Ondertussen snijd je de peterselie, koriander en lente-ui. Wanneer de schelpen mooi openstaan voeg je hier nog de gesneden kruiden en wat citroensap aan toe.
- Schud het geheel nog even goed door elkaar in de wokpan en geniet van dit lekkere herfstrecept!
Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!
Bron: Mosselen.nl | Beeld: Pixabay