Deze aardappelpuree is ontzettend smeuïg en een tikje pittig!
Maak jij ook vaak aardappelpuree met behulp van een zakje poeder? Hartstikke zonde, want eigengemaakte aardappelpuree is echt vele malen lekkerder. Je kunt aardappelpuree ook gemakkelijk een dag van tevoren maken; zo tover je het de volgende dag zo op tafel.
Zo maak je het:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een ruime pan met water en een beetje zout.
- Breng het water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat de aardappelen dan 25 minuten op laag vuur koken.
- Giet ze af en stamp ze met een aardappelstamper.
- Verhit de oven voor op 120 graden.
- Voeg twee eetlepels boter, de roomkaas, zure room, melk en 3/4 theelepel zout toe aan de aardappelen. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in met boter en doe hier het aardappelmengsel in.
- Smeer de gesmolten boter over de aardappelpuree en strooi er paprikapoeder.
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de puree ook een dag van tevoren maken en de volgende dag in de oven doen.
- Bewaar hem dan in de koelkast en laat hem, voordat je hem in de oven doet, even 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Lees ook: Dit is waarom jij voortaan je pastawater zo zout maakt als de zee
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Beeld: Pixabay