Je hebt maar een paar ingrediënten nodig
Er zijn van die dagen waarop je geen zin hebt in koken, maar ook geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan om een kant-en-klare pizza te kopen. Een pizza bestellen zou natuurlijk kunnen, maar het is ook helemaal niet zo moeilijk om zelf een supersimpele Pizza Margherita te maken. Je moet dan natuurlijk wel de ingrediënten in huis hebben, maar de meesten heb je waarschijnlijk al in huis!
Dit heb je nodig voor de bodem:
- 195 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje om te kneden
- 285 gram Griekse yoghurt
Dit heb je nodig voor de topping:
- tomatensaus
- 2 bollen mozzarella
- 1 handje verse basilicum
Zo maak je de Margherita:
- Meng het bakmeel en de Griekse yoghurt met elkaar in een kom.
- Bestuif een glad oppervlak met een beetje bakmeel en plaats hier het mengsel op. Kneed gedurende 8 tot 10 minuten het deeg. Bestuif tussendoor het oppervlak indien nodig om te voorkomen dat het deeg vastplakt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier het deeg op uit. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel (maak deze even nat) om het deeg beter over de plaat te kunnen verdelen.
- Besmeer het pizzadeeg daarna met de tomatensaus.
- Snijd de bolletjes mozzarella in plakjes en verdeel de plakjes over de pizza.
- Zet de Margherita daarna in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat de pizza in 15 – 20 minuten gaar bakken.
- Haal de pizza daarna uit de oven en verdeel de blaadjes basilicum erover. Serveer direct.
Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!
Bron: All Recipes | Beeld: Pixabay