De beste tosti met dit trucje!
Vraag jij je ook wel eens af waarom die tosti’s op plaatjes er toch altijd zo verrukkelijk lekker en bruin uit zien? Wij ook. We gingen daarom eens op onderzoek uit en ontdekten hét geheim voor de beste tosti ooit! Wil jij hem ook weten? Lees dan gauw verder!
Ken je die tosti’s die je als kleine jongen of klein meisje at? Die overheerlijk waren? En die je nooit goed zelf na hebt kunnen maken? Dat komt waarschijnlijk doordat je niet van dit trucje af wist en je opa en oma / vader en moeder wel. Je zult nooit geloven wat je op de buitenkant van je tosti moet smeren als je de lekkerste tosti ooit wilt maken… Het is namelijk geen boter, maar mayonaise! Op de volgende pagina lees je hoe je zo’n ouderwetse tosti kunt maken.
Zo maak je het:
- Neem de twee sneetjes brood en besmeer deze met mayonaise.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan (het liefste eentje met een goede anti-aanbaklaag).
- Laat het klontje boter smelten op middelhoog vuur (op hoog vuur zal je tosti verbranden, op laag vuur zal je tosti nooit bruin worden).
- Leg een sneetje brood met de mayonaise kant naar beneden in de pan en leg hier wat plakjes kaas op.
- Leg het andere sneetje brood er bovenop (ditmaal met de mayonaise kant boven). Bak vier minuten totdat het onderste sneetje goudbruin en perfect is. Draai de tosti om, voeg nog wat boter toe aan de pan en bak nog vier minuten. Haal uit de pan, snijd doormidden en serveer direct.
Lees ook: Dit eten kregen de gasten aan boord van de Titanic voorgeschoteld
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Beeld: Grilled chees olympics door Mack Male onder de licentie CC BY-SA 2.0