Deze heerlijke gevulde eieren met zalm kunnen wij het hele jaar door wel eten!

Robby
20 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 12 medium eieren, hardgekookt en gepeld
  • 150 gram gerookte zalm
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zure room
  • 1,5 theelepel gehakte verse dille + wat takjes als garnering
  • Zout en peper naar smaak

Deze gevulde eieren zijn een feestje om naar te kijken én om te eten!

Gevulde eieren zijn toch wel de hapjes die niet mogen ontbreken op een verjaardag. Hoewel de klassieke gevulde eieren hartstikke lekker zijn, is het wel zo leuk om af en toe te experimenteren met het recept. Houd je van een gevuld eitje met een twist? Maak dan deze gevulde eieren met zalm eens!

Deze variant smaakt geweldig en ziet er erg feestelijk uit op de eettafel.

Hoe maak je ze? 

  • Halveer de eieren in de lengte en haal voorzichtig het eigeel eruit.
  • Duw het eigeel met de achterkant van een lepel door een fijne zeef en vang het op in een kom.
  • Meng bijna alle gerookte zalm en mayonaise in een keukenmachine totdat het een glad mengsel is.
  • Voeg dit mengsel toe aan het eigeel. Roer de zure room en dille erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel in de eieren of gebruik een spuitzak.
  • Knip of snij sliertjes van de overgebleven gerookte zalm.
  • Garneer de eieren met de zalm en takjes dille!

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill Food Travel