Dit gekke ingrediënt maakt je wafels nog lekkerder!
Heb je trek in een bijzonder ontbijtje? Deze heerlijke luchtige wafels zijn geschikt als ontbijt én als lekker tussendoortje. Deze wafels worden niet zoals gewoonlijk met melk, maar met karnemelk gemaakt. Door karnemelk in het beslag te gebruiken krijgen te wafels meer smaak en worden ze luchtiger doordat het zuur in de karnemelk de baking soda zijn werk laat doen.
Dit heb je nodig (voor 5 personen):
- 500 milliliter karnemelk
- 5 eetlepels suiker
- 1 zakje gist (7 gram)
- 2 eieren
- 350 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel zout
- 100 gram boter, gesmolten
- suiker
- wafelijzer
Zo maak je het:
- Doe de karnemelk samen met de suiker, gist en eieren in een grote kom. Meng het geheel goed door elkaar en laat het mengsel even staan.
- Doe de bloem samen met de baking soda en het zout in een andere kom en mix goed door elkaar.
- Voeg al kloppend met een garde het karnemelkmengsel toe aan het baking soda-mengsel en klop het geheel tot een glad beslag.
- Smelt de boter in een steelpannetje of met tussenpozen in de magnetron en voeg de gesmolten boter toe aan het beslag. Laat het beslag dertig minuten rusten.
- Verhit een wafelijzer en vet deze in met boter of met olie. Voeg steeds een lepel beslag toe aan het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
- Bestrooi de wafels met suiker en serveer met plakjes banaan of aardbeien.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Unsplash