Zo maak je het:
- Snijd de tempeh in smalle reepjes. Zorg dat de reepjes écht smal zijn, anders wordt de binnenkant niet knapperig. Frituur deze reepjes vervolgens in 4 à 5 minuten goudbruin. Je kunt je frituurpan het beste op 175 graden zetten. Je zou de tempeh eventueel ook klaar kunnen maken in een koekenpan.
- Gebruik een vijzel of blender om van de volgende ingrediënten een pasta te maken: gehakte sjalotjes, knoflook en laos. Bak deze pasta in wat olie op halfhoog vuur in een koekenpan voor ongeveer drie minuutjes. Voeg daarna de fijngesneden chilipepers toe en bak het nog een minuut.
- Voeg de tamarindepasta, kristalsuiker, bruine suiker en zout toe. Laat dit ook nog drie minuten opstaan. Hierna heb je een bruine smurrie over.
- Voeg de gefrituurde (of gebakken) tempeh toe aan het smeersel. Roer dit voorzichtig door en laat dit twee minuten bakken. Zorg er wel voor dat de suiker niet verbrand! Hierna kun je de Kering eten. Dit kan zowel warm als koud.
Bron: Aziatische ingrediënten. Beeld: Videostill Loft48
Pagina 2/2