Smaakvol en makkelijk om te maken
Met Hollandse kost is niets mis, maar de culinaire wereld heeft veel meer te bieden dan stamppotten met vlees. Neem nu eens de Indonesische Gado Gado. Het is smakelijk, gezond en makkelijk om te maken. Dus waar wacht nu nog op? Sla de volgende ingrediënten in huis en flans dit Aziatische gerecht in elkaar. Je tafelgasten zullen het heerlijk vinden.
Dit heb je nodig voor de Gado Gado:
- 4 grote eieren
- 1 hand sperziebonen of peultjes
- 1 grote ui, gehalveerd en in dunne plakken gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- halve komkommer, in stukjes gesneden
- handje koriander
- 700 gram jasmijnrijst
Dit heb je nodig voor de pindasaus:
- 1 teentje knoflook, fijn geperst
- 2 theelepels pindaolie
- 1 rode peper, fijn gesneden
- 1 eetlepel bruine suiker
- 3 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
- 190 gram met stukjes
- 180 milliliter kokosmelk
- 60 milliliter water
- zout naar smaak
- 1 limoen
Zo maak je de saus:
- Doe de pindaolie in een pannetje en verwarm dit. Doe daarna de rode peper en knoflook in het pannetje en laat opstaan tot de knoflook begint te geuren.
- Voeg de suiker en limoenblaadjes toe en roer dertig minuten. Voeg daarna ook de pindakaas toe en roer tot de pindakaas zacht is.
- Schenk daarna het water en kokosmelk in het pannetje en roer tot de vloeistoffen zijn opgenomen. Zet het vuur laag en laat het vijf minuten pruttelen. Roer regelmatig.
- Haal de saus na vijf minuten van het vuur, haal de blaadjes eruit en voeg het limoensap toe. Voeg daarna zout naar smaak toe.
- Dek de saus daarna af en houd ‘m warm tot het serveren.
- Breng water aan de kook in een grote pan en kook de eieren hierin gaar. Laat de eieren schrikken en pel daarna.
- Stoom de sperziebonen tot ze net gaar zijn. Bak de uien in een beetje olie tot ze bruin en knapperig zijn. Laat de uien uitlekken op keukenpapier.
- Kook de jasmijnrijst volgens de verpakking.
- Plaats de rijst op het midden van een bord. Verdeel daarna de sperziebonen, uien en komkommer over en rondom de rijst. Snijd de eieren doormidden en plaats ze ook op het bord. Verdeel ook wat komijn ter garnering over het eten.
- Verwarm indien nodig de pindasaus nog eens en serveer dit bij de Gado Gado.
Lees ook: Dít is het grote geheim voor het bereiden van de lekkerste Indonesische bami goreng
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Bite | Beeld: Videostill YouTube Indonesian Food Channel