In Indonesië noemen ze dit gerecht Sambal goreng telor
Doorsnee Nederlanders weten Hollandse kost zonder problemen klaar te maken en ook in de Italiaanse keuken zijn we wel bekend. Op culinair gebied ontbreekt het ons wel een beetje aan expertise in de Indonesische keuken. Best zonde, want gerechten afkomstig uit dit land zijn smaakvol en het is helemaal niet lastig om het klaar te maken. Sta je wel open voor deze keuken? Maak dan vandaag nog sambal goreng telor met boontjes.
Zo maak je het:
- Kook de eieren hard en kook de boontjes beetgaar. Giet de boontjes af en zet apart.
- Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan en doe hier de ui en knoflook in. Laat dit opstaan tot de ui glazig is.
- Voeg de Sambal Tempeh toe, gewone sambal kan overigens ook, naar smaak toe. Voeg ook de laos, suiker en tomatenpuree toe en roer goed. Laat het een paar minuten opstaan.
- Pel de eieren en doe ze in de pan.
- Schenk daarna de tomatenblokjes en kokosmelk in de pan samen met een beetje water. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd en laat de saus 10 minuten op middelhoog tot laag vuur staan. Roer regelmatig.
- Proef de saus en voeg eventueel nog wat sambal, zout of peper toe.
- Doe de boontjes in de pan en warm de boontjes even op in de saus.
- Serveer het gerecht met de gebakken uitjes. Ook is het erg lekker met rijst.
Lees ook: Blaas je tafelgasten omver met deze simpele Indonesische Gado Gado
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Gebaseerd op Leuke Recepten | Beeld: Kookfans