Deze Indiase bloemkool is echt heerlijk!
De Hollandse bloemkool staat vaak bij ons op tafel: het is gezond, veelzijdig en gemakkelijk om klaar te maken. Wil je eens een variatie op de gewone gekookte bloemkool proberen? Dan is deze Indiase bloemkool iets voor jou!
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de yoghurt en de andere ingrediënten voor de bloemkool in een kom en meng tot een glad geheel. Smeer het mengsel over de buitenkant van de bloemkool heen.
- Leg de bloemkool op de bakplaat en bak 40-50 minuten in de oven totdat de bloemkool goudbruin en krokant is. Laat even afkoelen en maak ondertussen de topping.
- Doe de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de tomaten in een vijzel en stamp fijn totdat er een grof mengsel ontstaat. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng door elkaar. Besprenkel de bloemkool met het zojuist gemaakte mengsel. Serveer warm.
Lees ook: Zo heb je je bloemkool nog nooit gegeten en je wil hierna niet meer anders!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Home Cooking | Beeld: videostill