Dahl is een mild pittige vegetarische Indiase linzensoep
De Hollandse eter is vaak gek op een erwtensoep met spekjes en rookworst. Het is zeker niet onsmakelijk, maar zo nu en dan heb je ook wel zin in iets anders. Wil je iets eten waar je ook van opwarmt? Eet dan eens dahl. We zouden deze rode linzensoep bijna de Indiase versie van onze snert kunnen noemen. Het is wel wat anders, maar daarom niet minder lekker.
Voeg voor wat variatie een handje spinazie toe wanneer je de dahl serveert.
Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat een minuutje op middelhoog vuur staan en roer. Voeg daarna de peper en kurkuma toe. Roer tot de ui en knoflook geel kleuren door de kurkuma.
- Voeg de linzen en zoete aardappel toe en roer eventjes.
- Doe de tomatenpuree, het water en groentebouillonblokje in de pan en roer opnieuw. Breng geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag wanneer het water kookt en laat 25 minuten pruttelen.
- Verdeel de dahl over vier borden en knijp wat citroen uit over de dahl. Serveer met rijst en eventueel koriander.
Lees ook: Recept: Indiase Dahi tosti
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube Madeleine Olivia