Zo blijft je ijs zacht in de vriezer
Een literbak vanille-ijs leeg lepelen lukt wel als je het deelt met een aantal personen, maar als je alleen bent, gaat die bak nadat je er een paar bolletjes uit hebt geschept gewoon weer naar de diepvries. Helaas wordt je ijs zo hard als een baksteen als je hem opnieuw invriest. Hoe zou je dat toch kunnen voorkomen?
Zo zorg je dat ijs zacht blijft.
Opnieuw invriezen
Wanneer je ijs hebt gekocht, moet-ie altijd nog een beetje zachter worden voordat je die bak te lijf kunt gaan met een lepel. Het ijs smelt en daardoor wordt het ijs een stuk harder als je het daarna opnieuw invriest. Bovendien zijn die ijskristallen ook niet heel erg lekker. Gelukkig kun je het tegengaan.
Zacht houden
Heb jij ijs dat weer terug moet in de diepvries? Verpak je bak ijs dan in een diepvrieszakje. Door deze extra laag zal het ijs niet al te hard worden en vermindert het de vorming van ijskristallen. Ideaal! Heb je zin om je ijs verder op te eten? Dan hoef je niet bang te zijn dat je lepel verbuigt wanneer je een bol wilt scheppen.
Lees ook: Dit ijs is zo pittig dat je het zonder contract niet mag eten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Buzfeed | Beeld: Pexels