Ingrediënten
  • 12 eieren
  • 120 gram volle mayonaise
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 3 eetlepels augurkennat
  • 3 plakjes ham, fijngesneden
  • 1 eetlepel (bruine) mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Een halve ui, fijngesnipperd
  • Een snufje paprikapoeder
  • Een snufje peper en zout
Christel
15 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 12 eieren
  • 120 gram volle mayonaise
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 3 eetlepels augurkennat
  • 3 plakjes ham, fijngesneden
  • 1 eetlepel (bruine) mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Een halve ui, fijngesnipperd
  • Een snufje paprikapoeder
  • Een snufje peper en zout

Iedereen zal ervan smullen!

Ham en kaas is een klassieke voedselcombinatie die heerlijk is en gevulde eieren doen het áltijd goed op feestjes. Combineer de twee en je hebt een match made in heaven! Het is niet alleen lekker, maar je maakt deze gevulde ham-kaaseieren ook nog eens in een handomdraai. 

Wat moet je doen?

  • Kook de eieren hard in zeven á negen minuten.
  • Pel de eieren en snijd deze in de lengte doormidden. Schep het eigeel uit het ei en doe deze in een kom.
  • Prak het eigeel fijn en voeg de mayonaise toe. Roer dit tot een romig geheel.
  • Voeg daarna de cheddar, ham, augurkennat en mosterd toe en roer dit opnieuw goed door.
  • Voeg een beetje zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe.
  • Zet de gevulde ham-kaaseieren minstens drie kwartier in de koelkast voor ze worden geserveerd. Garneer de eieren eventueel met nog wat geraspte kaas en fijngesneden ham

Gek op gevulde eieren? Probeer ook:

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pexels