Het is hartstikke simpel!
We zijn dan af en toe wel een beetje aan de lijn, maar houden ook nog steeds heel erg veel van een lekkere snack op z’n tijd. Je kunt ons bijvoorbeeld wakker maken voor een lekkere Mexicano® en laat VTM.be daar nu net het recept voor hebben!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 250 gram kipfilet
- 100 gram gehakt
- 1/4 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 theelepel sambal oelek
- snufje zout
- snufje peper
- snufje paprikapoeder
Zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes samen met het gehakt in een keukenmixer.
- Voeg de ui, de knoflook, het paneermeel, de sambal, het zout, de peper en het paprikapoeder toe.
- Mix het geheel tot een glad mengsel.
- Bekleed een snijplank met vershoudfolie en leg het gehakt hier op. Vorm met je handen tot twee rechthoeken en druk met de steel van een pollepel strepen in het gehakt om de typische Mexicanovorm te krijgen.
- Vul een ruime pan met water en breng dit aan de kook.
- Vouw de vershoudfolie over de Mexicano® heen en doe de pakketjes in het kokende water. Haal ze eruit zodra het gehakt aan de buitenkant begint te garen.
- Zet dan de frituurpan aan op 180 graden. Haal het plastic van de Mexicano’s® af en doe ze in de frituurpan totdat ze gaar en goudbruin zijn. Lekker met frietjes!
Bron: VTM.be | Beeld: Videostill