Zo kan je vaker genieten van die heerlijke smaak van pizza…
Wat zou een mens zonder pizza moeten? In de 17e eeuw werd de pizza voor het eerst ontdekt in het Italiaanse Napels en sinds de 19e eeuw is ook de rest van de wereld verknocht aan dit heerlijke platte brood met topping. Het liefst eten we allemaal elke dag pizza, maar dit wordt vaak geassocieerd met ongezond. Toch heeft Kookfans deze heerlijke pizza-ovenschotel opgezocht. Kan je toch genieten van die heerlijke pizza-smaak, maar dan verstopt in een overschotel. Uitproberen! Het is makkelijker dan je denkt…
Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)
- 225 gram farfalle pasta
- 225 gram gemengd gehakt
- 1 ui
- 1 pot tomaat-basilicum pastasaus
- 100 gram ham in blik
- 100 gram pepperoni
- 300 gram mozzarella (geraspt)
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels oregano
Wat moet je doen?
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden.
- Kook vervolgens de pasta in ruim water al dente.
- Bak het gehakt, samen met de ui. knoflookpoeder en oregano gaar. Zorg vooral dat het vocht uit het gehakt en de uit is, zodat je ovenschotel niet te vochtig wordt.
- Vet de ovenschaal in, doe een klein laagje saus op de bodemen dan kan het stapelen beginnen.
- Eerste laag: een derde van de pasta, een derde van de saus, een derde van de mozzarella, 2 eetlepels parmezaanse kaas en het gehaktmengsel.
- Tweede laag: de helft van de overgebleven pasta, de helft van de overgebleven saus, een derde van de mozzarella, 2 eetlepels parmezaanse kaas, de ham
- Derde laag: De rest van de pasta, saus, mozzarella, parmezaanse kaas. Bedek de ovenschotel dan volledig met peperoni.
- Zet de ovenschotel 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de ovenschotel 5 minuten staan voor je hem opdient, dan is de kaas wat gestold.
Geniet van deze heerlijke Italiaanse pizza-ovenschotel!
Nog meer pizza-variaties nodig? Probeer deze dan eens uit:
Bron: Food.com | Beeld: Food.com