Zelfgemaakte kruidenboter is veel lekkerder dan het pakje uit de winkel!
Kan jij ook altijd zo genieten van het complementaire mandje stokbrood met kruidenboter wanneer je uit eten bent? En vind je het ook heerlijk om thuis je brood van een laagje kruidenboter te voorzien? Dan mag je jezelf toch wel een kruidenboterliefhebber noemen. Maar de boter smaakt nog lekkerder wanneer je ‘m zelf maakt. En dat is dus helemaal niet moeilijk!
Dit heb je nodig:
- 1 pakje roomboter
- peper
- zout
- 6 teentjes knoflook
- bieslook
- peterselie
- sap van een kwart citroen
Zo maak je het:
- Zet een pannetje op laag vuur en doe hier de boter in. Houd de boter goed in de gaten: de boter moet niet smelten, maar simpelweg zacht worden zodat het roeren makkelijk gaat.
- Doe de zacht geworden boter in een kom en gebruik een knoflookpers om de knoflooktenen te persen boven de kom. Meng dit met de boter.
- Snijd bieslook en peterselie naar smaak en voeg dit ook toe aan de boter.
- Voeg het citroensap toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Voeg daarna wat zout en peper naar maak toe. Voeg niet te veel in een keer toe: proef tussendoor even zodat de boter niet te zout wordt.
- Laat de boter daarna goed hard worden voor gebruik.
- Knoflookboter over? Doe dit dan in folie en vries het in.
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Kookfans archief | Beeld: Pixabay