Ingrediënten
  • 125 milliliter sojasaus
  • 150 gram honing
  • 60 milliliter rijstazijn
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, naar smaak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels maïzena
  • 60 milliliter water
  • Lente-ui, naar smaak
  • Sesamzaad, naar smaak
Sanne
15 + 4 uur wachttijd min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 125 milliliter sojasaus
  • 150 gram honing
  • 60 milliliter rijstazijn
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, naar smaak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels maïzena
  • 60 milliliter water
  • Lente-ui, naar smaak
  • Sesamzaad, naar smaak

Je bereidt dit gerecht voor in slechts een kwartiertje

Ben jij in het bezit van een slowcooker? Dan is dit een ideaal recept. In een kwartiertje bereid je het eten voor, de slowcooker doet de rest van het werk. Na zo’n vier uur staat er een heerlijk gerecht op tafel: kip met een zoete honing-teriyakisaus, geserveerd op een bedje van rijst. Dat wordt smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Meng de sojasaus, honing, rijstazijn, ui, knoflook, peper en gemberpoeder in een kom en zet apart.
  • Vet de slowcooker in met olie.
  • Leg de kipfilets op de bodem van de slowcooker en giet de honing-teriyakisaus over de kip.
  • Sluit de slowcooker af met de dekstel en laat de kip 3-4 uur op de hoogste stand koken.
  • Haal de kip uit de slowcooker, laat uitlekken en zet apart in een grote kom.
  • Versnipper de kip met twee vorken.
  • Doe de overgebleven saus in een pan en voeg water toe dat gemengd is met de maïzena. Zet de pan op middelhoog vuur, tot de saus is ingedikt.
  • Voeg de kip toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de honing-teriyaki kip over een bedje rijst en met wat lente-uitjes en sesamzaad. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gek op pasta? Met deze slowcooker pastasaus geef je een andere dimensie aan je gerecht

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty