Een makkelijk Hollands pannetje voor een doordeweekse avond!
Tijdens deze donkere dagen zijn we op zoek naar winterse en makkelijke gerechten. Stoofpotjes en stamppotten zijn dan ook bij uitstek geschikt voor een doordeweekse avond. Wil je eens wat anders? Dan is een makkelijk Hollands pannetje een goed alternatief. Binnen 30 minuten heb je dit heerlijke gerecht al op tafel staan.
Wanneer ga jij dit lekkere Hollandse pannetje maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
Jachtsaus
- Snijd de champignons in plakken en bak ze in een pan met wat boter op middelhoog vuur tot ze geslonken en goudbruin van kleur zijn. Zet aan de kant.
- Verhit wat boter in een sauspannetje en bak hier de sjalotjes, spekjes en tijmtakjes, totdat de sjalot zacht is.
- Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak op laag vuur mee zodat de bloem kan garen.
- Schenk al roerend de rode wijn en runderbouillon erbij, tot er een gladde saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met een beetje suiker.
- Schep de champignons erbij en laat de saus enkele minuten op laag vuur pruttelen.
Hollands pannetje
- Zet ondertussen een pan met kokend water op.
- Snijd de uiteinden van de sperziebonen en was ze schoon onder de kraan.
- Zet een pan met water op en kook de sperziebonen beetgaar.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de varkensfilet in blokjes.
- Verhit een pan met boter en bak de varkensfilet in blokjes aan.
- Voeg de gesnipperde ui en daarna de sperziebonen toe. Bak kort mee.
- Schenk de jachtsaus bij de varkensfilet en sperziebonen en laat ca. 5 minuten koken. Zet de deksel schuin op de pan en roer af en toe door.
- Serveer eventueel met gekookte of gebakken aardappelen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: jachtschotel met runderstoofvlees
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Keukenliefde, Knorr | Beeld: videostill CheatSheet