De complete vriezerhandleiding!
Kook jij ook altijd voor een weeshuis en ben je dan genoodzaakt om alles in de vriezer te bewaren? Wij snappen dat en hebben zelf ook vriezers vol met kliekjes thuis. Maar hoe lang mag je die kliekjes eigenlijk bewaren? Wij hebben het antwoord!
Vlees:
- Rauw rundvlees: 6 tot 12 maanden
- Rauw varkensvlees: 4 maanden
- Rauw gehakt: 2 tot 3 maanden
- Rauwe kip: 9 maanden
- Gemalen vlees: 2 tot 3 maanden
- Gebakken en gebraden vlees: 3 maanden
Groenten
- Gesneden groenten: 3 maanden
- Bonen, wortelen, witlof, bloemkool en broccoli: 12 maanden
- Aubergine, courgette, paprika en winterwortel: 12 maanden
Vis
- Rauwe magere vis (kabeljauw, schelvis, tonijn): 6 maanden
- Rauwe vette vis (zalm, makreel), gerookte vis, gebakken vis, garnalen, gekookte mosselen: 3 maanden
Fruit
- Alle fruitsoorten kunnen worden ingevroren en ongeveer 12 maanden bewaard worden in de vriezer
Overig:
- Kruiden: 6 maanden
- Kant-en-klare soep: 3 maanden
- Gebak met slagroom: 1 maand
- Gebak zonder slagroom: 3 maanden
- Kant-en-klaarmaaltijden: 3 maanden
Tip: hak kruiden eerst fijn voor je ze invriest en plak er een etiketje op; fijngehakte kruiden zijn in de vriezer namelijk niet van elkaar te onderscheiden.
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Libelle.be | Beeld: Kookfans ©