Robby

Wat heb je nodig? 

  • 3 middelgrote aardappels (vastkokend)
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • theelepel verse tijm
  • theelepel bieslook
  • handje geraspte kaas
  • zout en peper

Hoe maak je ze? 

Boen de aardappels en snijd ze in de lengte door de helft. Leg ze in een pan met koud water totdat ze net onder staan en breng aan de kook voor ongeveer 15 minuten. Spoel ze af onder koud water en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de mascarpone in een kommetje. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Voeg dit, samen met de verse tijm, de helft van de geraspte kaas en een snuf zout en peper, toe aan de mascarpone. Snij de bieslook fijn en voeg ook dit toe aan de mascarpone. Meng alles goed door elkaar. Hol nu elke aardappel een beetje uit, zodat je daar je mengsel in kunt doen. Verdeel je mascarponemengsel over de aardappels en doe de andere helft van de geraspte kaas over de aardappels met mascarpone. Leg ze op een bakplaat met wat bakpapier en doe ze nog een minuut of 10 in de oven. Eet smakelijk!

Bron: Lekker&Simpel | Beeld: videostill Tarla Dalal


Pagina 2/2