Robby

Heerlijk, een ‘Broodje Bapao’!

Wij zijn gek op Bapao, dat heerlijke gestoomde broodje met een kruidige vulling. Bapao vindt zijn oorsprong in China en zijn via de Indonesische keuken geïntegreerd geraakt in Nederland. De bapao wordt ook wel ‘broodje bapao’ genoemd. Dit is eigenlijk dubbelop: in het Chinees betekent pao namelijk “broodje”!

Nu kopen wij meestal de afhaalvariant of een bapao die je zelf in de magnetron klaar moet stomen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. En helemaal niet moeilijk!

Dit heb je nodig voor 10 gehakt-Bapao’s:

Zo maak je ze: 

  • Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Voeg knoflook, gember en ketjap toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.
  • Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 minuten door. Verdeel in 10 gelijke balletjes.
  • Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel.
  • Knijp het deeg weer goed dicht. Vorm er mooie balletjes van.
  • Breng een laag water van 4 centimeter aan de kook in een pan en plaats de stoommand erboven. Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 centimeter.
  • Leg stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg er 3 à 4 bolletjes in en stoom met de deksel op de pan in 15 tot 20 min. gaar. Herhaal met de rest.
  • Serveer de bapao met de chilisaus.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Allerhande | Beeld: WikiMedia Commons