Zo lust echt iedereen zijn groente: heerlijke broccoli-bloemkoolgratin!
Gratineren is één van onze favoriete kooktechnieken, want er komt een lekkere lading kaas bij kijken. Nou, dan zijn wij al om! Bij gratineren wordt de bovenkant van een techniek voorzien van een korst, dit wordt meestal gedaan met (je voelt ‘m al aankomen….) kaas. De bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en/of paneermeel en boter en dan schuif je ‘t de oven in. Resultaat; een heerlijk krokant kaaskorstje.
Minimale inspanning, maximaal resultaat. Vandaag gaan we dit doen met broccoli en bloemkool, hierna zal je niemand meer horen zeuren dat ‘ie geen groente lust!
Zo maak je het:
- Kook de bloemkool in 5-6 min., voeg de broccoli toe en kook nog 3-4 min. Giet af.
- Verhit de margarine en de bloem en meng tot een bal.
- Voeg de melk toe onder voortdurende roeren en breng aan de kook tot een gebonden saus ontstaat.
- Roer de mayonaise, mosterd en de helft van de kaassoorten door de saus en maak op smaak met peper.
- Leg de groente in een ovenvaste schaal en schenk de saus erover.
- Bestrooi met de rest van de kaas.
- Zet de schaal onder een hete grill tot deze goudbruin is.
- Hmm… Eet smakelijk!
Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: videostill