Robby
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram frambozen
  • 2 eetlepels bloem

Deze brownie-taart is echt te lekker voor woorden!

Chocolade in alle soorten en maten, ons mag je er ‘s nachts voor wakker maken. Vooral brownies, we krijgen al trek als we eraan denken. Weet je wat nog lekkerder dan een brownie is? Een brownietaart! Ja, je hoort het goed. En hij is nog ontzettend makkelijk om te maken ook.

Geschiedenis

Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World’s Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownies nadat Bertha Palmer hem had gevraagd om een toetje te maken voor de dames die de expositie bezochten. Ze wilde dat dit toetje kleiner zou zijn dan een stukje cake, en makkelijk met de hand kon worden gegeten. En voilà: de brownie was geboren.

Zo maak je de brownie-taart:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet de springvorm in met wat boter.
  • Smelt de 125 gram boter in een steelpannetje. Wanneer het gesmolten is, zet het voor uit.
  • Voeg de chocolade toe en meng tot het geheel gesmolten is.
  • Pak een grote kom en voeg hier de eieren en suiker en mix het een paar minuten.
  • Voeg nu ook de mascarpone toe en meng het door elkaar.
  • Schep de bloem door het mengsel met een grote spatel en voeg hierna ook de gesmolten chocolade toe.
  • Voeg het egale beslag in de springvorm en zet deze in de oven op 170 graden, 45 minuten.
  • Controleer met een satéprikker of de taart goed gaar is vanbinnen.
  • Geniet ervan!

Voor het recept hebben we deze keer een supermakkelijke instrucievideo van Lekker & Simpel! Kijk en bak!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Brond: Lekker & Simpel | Beeld: Pixabay