Robby
50 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram bieslook
  • 125 gram roomkaas met kruiden
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • Olie om in te bakken

Een heerlijke stamppot voor de herfst!

Ook als het geen winter is, hebben we regelmatig zin in een lekker stamppotje. Je kan eigenlijk alles wel fijnstampen met wat kruimige aardappelen, met de juiste smaakmakers heb je zó een heerlijk gerecht! Andijvie, boerenkool en zuurkool zijn wel een beetje de gebruikelijke groente voor een stamppotje. Maar heb je er weleens aan gedacht om een ander soort groente te gebruiken? Zo kan je een heerlijke stamppot maken met prei!

Een groente waarvan veel mensen niet echt weten wat je ermee kunt doen, maar zo veelzijdig is. De gerookte kip geeft een karakteristieke smaak aan het recept, een beetje een mediterraan gevoel. Dat kunnen we allemaal best gebruiken nu de regen weer met bakken uit de lucht valt! De stamppot is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Wat moet je doen?

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, kook ze vervolgens in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de prei en snijd deze in ringen, doe hetzelfde met de uien.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de prei, ui en knoflook in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper, snijd de bieslook fijn en meng alle ingrediënten door elkaar tot het een smeuïg geheel wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de borden!

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: videostill One Pot Chef Show