Robby
Ingrediënten
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 7 plakken belegen kaas
  • 3 plakken schouderham
  • 3 eetlepels roomkaas met fijne kruiden en knoflook

Deze heerlijke croissants zijn zo klaar!

Zin in iets meer dan een broodje kaas maar geen zin om er heel veel moeite voor te doen? Dan hebben wij hier dé perfecte lunch voor je! Met een paar ingrediënten zet je heerlijke knapperige croissantjes op tafel die niet misstaan als je bezoek hebt!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Snijd elke plak kaas in 4 driehoekjes en de plakken ham diagonaal doormidden. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes steeds 1 plakje ham en 2 plakjes kaas. Rol op tot croissants door de lange kant voorzichtig naar de punt toe te rollen en de uiteinden tot een maantje te buigen (naar binnen). Bestrijk 6 bladerdeegdriehoekjes met 1 tl roomkaas en rol op tot croissants. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 2 plakjes kaas. Leg op de resterende 2 bladerdeegdriehoekjes ieder 2 plakjes kaas. Bestrooi met peper en rol op. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Beeld: Videostill