Lekker Hollands met bruine bonen!
Ben je op zoek naar een echt Hollands gerecht? Zoek niet verder! Wij hebben namelijk het ideale recept voor je: een bonenschotel met bacon. Handige bijkomstigheid; je hebt er maar zeven ingrediënten voor nodig en het is ook nog eens goedkoop.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes.
- Vul een ruime pan met water en breng dit met een snufje zout aan de kook.
- Kook de aardappelen in het water in circa 20 minuten gaar.
- Bak onderstussen de baconreeptjes uit in een koekenpan.
- Snijd de paprika in reepjes en bak dit drie minuten mee.
- Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag zodra het mengsel kookt.
- Laat de bruine bonen uitlekken en voeg dit aan het mengsel toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de bonenschotel 8 minuten op laag vuur stoven.
- Giet de aardappelen af en stamp deze fijn tot een puree met de helft van de boter en de melk.
- Schep de bonenstoof in de ovenschaal, dek af met de aardappelpuree en verdeel er wat blokjes boter overheen.
- Doe de ovenschaal 25-30 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Wikipedia