Sabine

Dit Braziliaanse toetje kun je niet aan je voorbij laten gaan

Er is natuurlijk niets mis met een banaan eten. Best lekker zelfs. Maar het kan natuurlijk allemaal nog lekkerder. Oké, het is iets minder gezond, maar deze bananenhapjes met dulche de leche zijn verrukkelijk.

Dit heb je nodig voor 12 bananenhapjes:

  • 6 bananen
  • 400 milliliter zoete gecondenseerde melk (Friesche vlag)
  • 520 gram bloem
  • 8 eieren
  • 600 gram broodkruimels
  • olie om te frituren
  • kaneelsuiker
  • ijs

Zo maak je het:

  • We gaan eerst de dulce de leche maken. Dit doe je door de gecondenseerde melk erbij te pakken, maar maak de verpakking NIET open. Haal het etiket van het kannetje en zet het blik ruim onder water in een pannetje.
  • Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur koken. Houd het pannetje in de gaten en zorg ervoor dat het kannetje continu ruim onder water staat. Giet indien nodig wat water bij het pannetje. Als het blikje niet onder water staat, is de kans aanwezig dat-ie ontploft.
  • Laat daarna het blikje afkoelen voordat je hem opent. Je zult daarna zien dat de gecondenseerde melk is veranderd in dulche de leche.
  • Haal de schil van de bananen en snijd de uiteinden van de banaan.
  • Gebruik een klein lepeltje om de banaan uit te hollen. Doe dit voorzichtig zodat je de onderkant van de banaan niet doorboord. Het moet een soort glaasje worden.
  • Haal de dulche de leche erbij en gebruik dit om de uitgeholde bananen te vullen. Zet ze daarna twee uur in de diepvries zodat het hard kan worden.
  • Doe de bloem, eieren en broodkruimels in aparte kommetjes. Klop de eieren luchtig.
  • Roll de bevroren bananen door de bloem, haal ze daarna door het ei en daarna door de broodkruimels.
  • Verwarm de frituurpan en frituur de bananenhapjes hierin totdat ze goudbruin zijn.
  • Rol de gefrituurde bananenhapjes daarna door het kaneelsuiker en serveer met een bolletjes ijs.

Op zoek naar meer lekkere toetjes? Probeer deze dan eens: 

Bron: Buzzfeed. Beeld: Videostill Tasty