Desy

Super makkelijk en hartstikke lekker!

Op sommige dagen heb je zin in een simpel gerecht waarbij je geen tot weinig afwas hebt en waarmee je zo klaar bent. Een pasta die je in één pan kan maken is op zulke dagen dan wel het ultieme recept. Deze pasta met penne en gehakt is ook nog eens verrukkelijk! 

Dit heb je nog (voor 4 personen) 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel Worcestershire-saus
  • 400 gram gepelde tomaten, uitgelekt
  • 240 ml tomatensaus
  • 1/2 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 350 gram ongekookte penne
  • 480 ml groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram mozzarella, plakken

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de gehakt, knoflookpoeder, uienpoeder en Italiaanse kruiden toe en bak het gehakt rul totdat het gaar en bruin is.
  • Voeg de Worcestershire-saus, gepelde tomaten, tomatensaus en peterselie toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg de penne en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het mengsel kookt en laat 10-15 minuten pruttelen op zacht vuur. Blijf ondertussen roeren.
  • Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden en doe de pasta in een hittebestendige schaal. Strooi Parmezaanse kaas over de pasta heen en dek af met plakjes mozzarella.
  • Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven totdat de kaas volledig is gesmolten.
  • Serveer direct met een frisse salade.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Girl Gone Gourmet | Beeld: Pexels