Hoe bedoel je appeltje eitje?
Je kent dat wel bij het pellen van een gekookt ei: de ene keer lukt het prima en bij de volgende gaat het weer helemaal mis. Dan ben je weer eindeloos bezig om alle kleine stukjes schil er vakkundig af te peuteren. Elk ei is weer anders. Er zijn daarom heel veel tips in omloop over het pellen van een ei, maar geen één zo goed als deze.
Gekookt ei
Heerlijk, een gekookt eitje. Wij eten het graag bij een ontbijtje, op een broodje gezond of door een salade. Een beetje zout erop, hmm! Een eitje koken duurt maar een paar minuten, dus dat is het probleem niet. Het ei pellen, daarentegen. Sommige eieren zijn verdraaid lastig en willen maar niet van hun schaal ontdaan worden.
Ei pellen
Je hoort vaak; eieren moeten vers zijn, ze moeten juist niet vers zijn, je moet ze even in koud water onderdompelen om ze te laten ‘schrikken’, etcetera, etcetera… Hoe je het ook doet, de meeste gekookte eieren zijn per definitie gewoon een drama om te pellen. De schaal blijft plakken aan het eiwit en je blijft maar prutsen, totdat je gefrustreerd raakt en het halve eiwit maar mee weggooit.
Trucje
Maar met deze slimme truc is dat voorgoed verleden tijd. De man uit het filmpje heeft een slimme manier bedacht om gekookte eieren snel te pellen. Dit bespaart je voortaan veel tijd en moeite. Het is zelfs mogelijk om het met twee gekookte eieren tegelijk te doen. Ook handig dus als je meerdere eieren tegelijk klaarmaakt voor bijvoorbeeld een salade of gevulde eieren.
Reacties
Het filmpje is al bijna 26 miljoen keer bekeken en heeft vele reacties. Mensen reageren met ‘waarom wist ik dit niet eerder?’ en ‘ik doe het nooit meer anders!’. Tja, dat vragen wij ons eigenlijk ook wel af. Waarom hebben wij uren vergooid met eieren pellen terwijl het zo gemakkelijk had kunnen gaan? Hieronder zie je hoe eieren makkelijk pelt.
Simpel
Het is eigenlijk heel simpel. Je neemt een glas en vult deze voor de helft met water. Leg je gekookte ei erin en sluit het glas af. Deze man gebruikt zijn hand, maar je kunt bijvoorbeeld ook een afsluitbaar glas nemen zoals een oud jam- of nutellapotje. Schud 30 seconden flink met het glas en je zult zien dat je naderhand de eierschaal er zo af kunt laten glijden.
Het pellen van gekookte eieren is voorgoed geen probleem meer. Dit filmpje moet je echt gewoon even zien. In minder dan 30 seconden weet jij voortaan wat je moet doen:
Lees ook: Met deze gekke truc maak je in één keer veel gekookte eieren zonder ze te koken!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Youtube | Beeld: Videostill YouTube