Lekker zoet, zoals een dessert hoort te zijn
Als wij aan dumplings denken, denken we voornamelijk aan de halve maantjes gemaakt van deegvellen met vulling. Met deze vulling kun je eindeloos variëren en vandaag vertellen we je hoe je heerlijk dumplings met appel-vulling maakt.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zoet of hartig
Dumplings zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt ‘m zowel hartig als zoet maken. Wil je de dumpling als voorgerecht, is het vanzelfsprekender om voor een hartige vulling te kiezen. Maar kies je voor het dessert, dan kun je hem vullen met een wat zoetere inhoud – bijvoorbeeld met appel.
Zo maak je ze
Door gebruik te maken van gekoeld halvemaansdeeg zijn deze appel-dumplings in een handomdraai te maken en krijgen ze een extra boterachtige, bladerige textuur. Het doetje een beetje denken aan appeltaart, maar dan nog lekkerder! We leggen je uit hoe je ze maakt.
- Verwarm de oven voor op 350° en vet een grote ovenschaal in met boter.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in acht stukken.
- Verdeel het halvemaansdeeg in driehoekjes. Begin aan de brede kant en rol een appelschijfje op in een halvemaanvormige driehoek.
- Herhaal dit met de overige appelschijfjes en halve maantjes. Leg in de pan.
- Smelt in een kleine pan op een matig vuur de boter, bruine suiker, kaneel, vanille en zout samen. Giet het mengsel over de appels.
- Giet de limoensoda rond de rand van de pan en probeer te voorkomen dat het op de dumplings komt.
- Bak de dumplings tot ze goudbruin zijn, 30 minuten.
- Serveer warm met ijs en schep de saus uit de pan over de dumplings.
- Et voilà, enjoy!
Wil je alle stappen nog eens goed bekijken? In onderstaande video wordt het recept nog eens uitgewerkt, maar dan met caramel in plaats van appel. Ook lekker!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Lees ook: Recept: zoete marshmallowtaart met pretzels en aardbeien
Bron: Delish | Beeld: Videostill