Ingrediënten
  • VOOR DE KOEKJES:
  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 170 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1/2 theelepel amandel extract
  • VOOR HET GLAZUUR:
  • Kant-en-klaar glazuur
  • Sprinkles naar keuze
Renée Bootsma
4 uur + 45 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KOEKJES:
  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 170 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1/2 theelepel amandel extract
  • VOOR HET GLAZUUR:
  • Kant-en-klaar glazuur
  • Sprinkles naar keuze

Yum!

Knapperige randjes, een dik en chewy centrum en lekker veel plek om de koekjes te decoreren met je favoriete glazuur. Dit recept voor gesuikerde koekjes is perfect wanneer je koekjes in bepaalde vormen en met lekker veel glazuur wilt maken. Leuk om zelf mee aan de slag te gaan, maar ook een makkelijk recept voor wanneer je koekjes gaat bakken met de kids.

Hemelse smaak

De koekjes hebben een hemelse smaak van boter en vanille. Hierbij kun je het laten, maar je kunt ook extra smaakmakers toevoegen zoals kaneel of honing. Mocht je de koekjes willen bewaren, – wat wij niet helemaal begrijpen, want oh, wat zijn die koekjes lekker! – dan kun je ze prima invriezen. Zorg er dan wel voor dat je de koekjes luchtdicht verpakt.

Zo maak je ze:

  • Klop de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een middelgrote kom. Zet dit even apart.
  • Klop in een grote kom de boter en suiker samen op hoge snelheid tot een volledig glad en romig mengsel.
  • Voeg het ei, de vanille en het amandelextract toe en klop vervolgens weer door.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix op een lage stand tot het deeg gecombineerd is. Als het deeg te zacht en plakkerig lijkt om te rollen, voeg je nog 1 eetlepel bloem toe.
  • Plaats het deeg voor zo’n 1-2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg na die 2 uur uit op een bebloemde ondergrond tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter. Steek met vormpjes naar keuze het deeg uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes gaar of goudbruin in 11-12 minuten.
  • Laat de koekjes 5 minuten afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
  • Zodra de koekjes afgekoeld zijn kun je het glazuur aanbrengen op de koekjes. Liever geen glazuur? Dan kun je de koekjes ook zo eten of besprenkelen met suiker. Geniet!

Lees ook: zomerse cake met rabarber en ricotta

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Sally’s Baking Recipes | Beeld: Adobe Stock