Het najaar op tafel met deze herfstige ovenschotel
De hittegolf lijkt alweer in een ver verleden te zijn gebeurt en het stormachtige weer is alweer volop aan de gang. Daarvan kregen wij wel trek in een lekker stevig maaltje. En voilà, deze herfstige ovenschotel ontstond. Deze ovenschotel is zoet en knapperig en heerlijk als een bijgerecht naast stoofvlees. Ga jij het proberen?
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen 12 minuten in gezouten water, totdat ze zacht zijn.
- Giet de aardappelen af in een vergiet en laat ze daar een kwartiertje zitten.
- Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe daar de helft van de ahornsiroop in. Voeg de pecannoten, een theelepeltje zout en een theelepel peper toe en roer goed. Roer ongeveer 5 minuten totdat de pecannoten mooi glazig zien en het siroop is verdampt.
- Stort de pecannoten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat even afkoelen.
- Pureer de afgegoten aardappelen met 375 milliliter water, de rest van het ahornsiroop, wat peper en zout tot een gladde massa. Dit kan in een foodprocessor of met de staafmixer.
- Doe de aardappelpuree in een ovenschaal.
- Hak de pecannoten in grove stukken en sprenkel ze over de aardappel.
- Doe de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de oven totdat hij lichtbruin ziet. Laat een kwartiertje staan voor serveren.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Ovenschotel met kip, aardappel, spinazie en romige knoflooksaus
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Epicurious | Beeld: Videostill