Dit knoflookbrood is bijna te mooi om waar te zijn
Knoflook en brood: een combinatie die recht uit de hemel lijkt gezonden. Een lekker stokbroodje met kruidenboter slaan wij dan ook nooit af. Weet je wat nog lekkerder is? Zelfgemaakt knoflookbrood uit de oven! ‘Dat is toch heel moeilijk’, we horen het je denken. Nee hoor, integendeel. Dit overheerlijke knoflookbrood maak je met 4 ingrediënten in slechts een paar minuutjes!
De ultieme snack voor elk moment van de dag, we staan alleen niet in voor de geur die nadien uit je mond komt.
Dit heb je nodig:
- 1 stokbrood
- 50 gr (room)boter
- 2 tenen knoflook
- verse bieslook/peterselie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak elke paar centimeter een inkeping in het brood.
- Zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt en dat hij onderaan nog aan elkaar vast zit.
- Meng in een bakje de boter, de uitgeperste tenen knoflook, snufje zout en peper en wat fijngesneden bieslook en/of peterselie.
- Smeer dit tussen de plakjes brood.
- Leg het knoflookbrood op een groot stuk aluminiumfolie en vouw het pakketje dicht.
- Leg het knoflookbrood circa 10 minuten in de oven.
- Verwijder dan de folie en zet het stokbrood nog 5 minuten in de oven totdat hij mooi bruin is.
- Eet smakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Wikimedia Commons Vikramdewangan22889