Ingrediënten
  • POMPOEN CHEESECAKE:
  • 250 gram Bastognekoek
  • 75 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram suiker
  • 425 gram pompoenpuree
  • KRUIMELTOPPING:
  • 125 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 110 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
Dorien Ypma
1 uur en 15 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • POMPOEN CHEESECAKE:
  • 250 gram Bastognekoek
  • 75 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram suiker
  • 425 gram pompoenpuree
  • KRUIMELTOPPING:
  • 125 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 110 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel

Een heerlijk herfstrecept

Nu de regenachtige herfstdagen er weer aankomen, is het tijd om lekker binnen te blijven en uren in de keuken te staan. Met deze pompoen cheesecake krijg je het ultieme herfstgevoel! Enne, cheesecake + Bastogne bodem = hemelse combinatie.

Zo maak je pompoen cheesecake

  • Verkruimel de Bastognekoek fijn met de hand, een keukenmachine of een deegroller en smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  • Meng in een middelgrote kom de gesmolten boter en de Bastognekoek kruimels goed door elkaar.
  • Bedek de bodem van een ingevette taartvorm met het mengsel van de Bastognekoek en verdeel het gelijkmatig.
  • Meng in een grote kom de roomkaas, het vanille-extract en de suiker tot een glad mengsel.
  • Voeg de eieren en de eidooier één voor één toe en klop dit kort door het beslag.
  • Verdeel de helft van het cheesecakebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet de cheesecake vervolgens in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 160C.
  • Voeg de pompoenpuree aan het resterende cheesecakebeslag toe en meng het goed door elkaar.
  • Schep het pompoen-cheesecakemengsel over het cheesecakebeslag in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig en strijk de bovenkant weer glad met de achterkant van een lepel.
  • Bak de pompoen cheesecake gedurende 30 minuten in de oven.

Zo maak je kruimeltopping

  • Meng in een middelgrote kom de bloem, boter, kaneel en de bruine suiker door elkaar.
  • Bestrijk de pompoen cheesecake met de kruimeltopping en bak het nog eens 15 minuten in de oven.
  • Laat de pompoen cheesecake daarna goed afkoelen. Zet de cheesecake voor het lekkerste resultaat een nacht in de koelkast nadat het volledig is afgekoeld.
  • Et voilà! Geniet van deze heerlijke pompoen cheesecake.

Ook lekker: Heerlijk herfstrecept: pompoen alfredo pasta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock