Het water loopt ons al in de mond bij het zien van dit recept!
Onze gebeden zijn verhoord, want niet alleen kan je Nutella als ontbijt op je brood smeren, ook kun je deze lekkernij nu als avondeten bereiden! We horen je denken, Nutella en avondeten? Ja! Vanaf nu kan je zelf met dit recept de lekkerste Nutellapasta maken!
World Pasta Day
Ter ere van ‘World Pasta Day’ dat plaats zal vinden op 25 oktober kwam Monee Ponds met een fantastisch idee. Op de menukaart van zijn Italiaans restaurant Carosello in Australië besloot Monee een Nutellapasta toe te voegen. Hij heeft dit gerecht compleet geperfectioneerd door de chocoladepasta, overgoten met Nutellasaus en afgewerkt met witte chocoladesnippers, munt en frambozen.
Wat heb je nodig voor Nutellapasta
- Nutella
- 120 ml water
- 260 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram gewone bloem (+ bloem voor op je aanrecht)
- 32 gram ongezoet cacaopoeder
- olijfolie
- 4 eieren
- snuifje zout
- vers fruit (aardbeien, frambozen, bessen)
- Optioneel: witte chocolade snippers
Zo maak je het
- Doe vier eierdooiers, bloem, cacaopoeder en zout in een grote kom.
- Voeg vervolgens olijfolie en water toe aan de kom totdat het mengsel een deeg vormt.
- Wanneer het deeg te droog wordt voeg je er weer wat water aan toe.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg tot het een glad geheel is. (+/- 5 minuten)
- Maak van dit deeg een bal en rol dit in huishoudfolie. Dit laat je vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast
- Haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in vier stukken en druk elk deel goed plat.
- Haal het voorzichtig door de pastamachine totdat je de gewenste dikte hebt.
- Zet een pan met kokend water op en laat hier het deeg 8 à 9 minuten in gaar koken.
- Zorg ondertussen dat de Nutella op kamertemperatuur en vloeibaar is. Je kan Nutella gemakkelijk opwarmen door de glazenpot even in een bak met warm water te zetten.
- Smeer over de spaghettislierten de Nutella en maak het geheel af met vers fruit en witte chocolade snippers.
Dit maakt ons leven weer wat completer! Bon Appétit!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Flair | beeld: videostill