Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is zo makkelijk
Tig jaar geleden moesten we het gewoon doen met het aflikken van de spatel wanneer moeders een cake of koekjes had gebakken, maar tegenwoordig heb je speciale cookie dough voedingswaren voor de liefhebber. Alleen die kosten wel wat. Daarom maken we het liever zelf. Met dit recept flans je heerlijke cookie dough repen in elkaar. En maak je geen zorgen: er zit geen rauw ei in.
Dit heb je nodig:
- 110 gram boter
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 175 gram chocolade chips
- 20 grote marshmallows
- reep chocolade
Zo maak je het:
- Meng de boter, suiker en vanille-extract tot er een soepel mengel ontstaat. Voeg daarna de bloem en zout toe en roer opnieuw tot alles met elkaar is vermengd. Doe het daarna drie minuten in de magnetron.
- Wacht even tot het beslag wat is afgekoeld en roer opnieuw. Meng daarna de chocolade chips door het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hier het deeg op. Duw het deeg plat en zet het daarna drie uur in de vriezer tot het een vast deeg is.
- Haal na de drie uur het bakplaat uit de vriezer en snijd de plak in 8 grote vierkante stukken.
- Rooster de marshmallows daarna. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan boven de pitten van het gasfornuis. Doe dit tot de marshmallows bruin worden en beginnen te smelten.
- Doe een blokje van de reep chocolade op een van de cookie dough stukken en doe hier bovenop de marshmallow. Gebruik daarna nog een cookie dough stuk om er een sandwich van te maken en druk plat.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill