Gezond, maar drie ingrediënten en binnen drie minuten klaar!
Zin in chips maar voel je je meteen schuldig als je een zak opentrekt op de bank? Maak dan eens zelf deze zoete aardappelchips! Zoete aardappel is helemaal niet ongezond en doordat de chips in de magnetron wordt bereid heb je ook niet met frituurvet te maken. Een echte aanrader!
Dit heb je nodig (voor 5-6 porties):
- 1 grote zoete aardappel, afgespoeld en geschild
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zout
Zo maak je het:
- Bekleed een bord of schaal die geschikt is voor de magnetron met bakpapier.
- Was en droog de zoete aardappel en schil deze dan met een groenteschiller.
- Gebruik een scherp mes om de aardappel in dunne plakken te snijden.
- Leg de schijfjes zoete aardappel in een grote kom en voeg dan de olie en het zout toe. Schud het geheel goed door elkaar.
- Plaats de schijfjes in een enkele laag op een bord en doe deze 1,5 minuut op medium sterkte in de magnetron. Draai de plakjes om en doe opnieuw 1,5 minuut in de magnetron.
- Zijn de chips nog niet knapperig na drie minuten, doe ze nog 30 seconden in de magnetron.
- Herhaal alle stappen totdat alle chips zijn gebakken. Je kunt ze twee dagen in een luchtdichte bak bewaren.
Fan van dit recept? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Gemma’s Bolder Baking | Beeld: videostill